Prezentă pe piața locală din 4 iulie 1990, OTP Bank este a 4-a cea mai mare bancă universală de pe piața bancară din Moldova, fiind activă atât pe segmentul de retail, cât și corporate.
Grupul OTP aduce experiența și apetitul pentru digitalizare în Republica Moldova prin achiziția în 2019 a băncii, devenind acționar majoritar cu 98,26%. În anul 2021 OTP bank urcă în top trei bănci sistemice din țară după volumul activelor totale. După aderarea Moldovei, OTP Group – unul dintre cei mai stabili și de încredere furnizori de servicii financiare și un jucător bancar dominant pe piața Europei Centrale și de Est – este prezent deja în 11 țări din regiune.
OTP Group deservește 16,3 milioane de clienți cu peste 38.000 de angajați și are o rețea de peste 1.400 de sucursale. OTP Bank este cea mai mare bancă comercială din Ungaria, cu o cotă de piață de 26% din totalul activelor.
Rentabilitatea Grupului OTP în termeni de ROE este cea mai mare dintre grupurile bancare europene. Grupul OTP acordă servicii în domeniul asigurărilor, imobiliare, factoring, leasing și gestionarea activelor, fonduri de investiții și fonduri de pensii.
B.C. ProCredit Bank S.A. este o bancă internațională cu 100% capital străin, cu acționari exclusiv din Germania. Banca face parte din grupul financiar internațional ProCredit, care își desfășoară activitatea în Europa de Est, America Latină și în Germania. Compania-mamă, care ghidează grupul este ProCredit Holding, cu sediul în Frankfurt. La nivel consolidat, grupul este supravegheat de Autoritățile Supravegherii Bancare Germane (BaFin și Bundesbank). Grupul ProCredit își propune să obțină impactul valoros în dezvoltare combinat cu succesul comercial pentru acționarii săi. Scopul băncilor ProCredit este de a contribui la crearea sistemelor financiare transparente și cu incluziune în țările în curs de dezvoltare. Un sistem financiar echitabil și funcțional, care permite oamenilor să economisească în siguranță pe de o parte, și întreprinderilor să investească și să se extindă pe de altă parte, ce este factor important pentru dezvoltarea economică și socială. Scopul băncilor ProCredit este de a fi banca care satisface în totalitate necesitățile de business pentru întreprinderile mici și mijlocii, precum și de a oferi servicii de economisire simple, pentru oameni obișnuiți.
Banca Comercială ProCredit Bank S.A. a primit licență pentru desfășurarea activității financiare la 17 decembrie 2007. Scopul principal al Băncii constă în deservirea clienților la cel mai înalt nivel, oferind serviciile necesare fiecăruia. În activitatea sa, Banca, se ghidează de o serie de principii de bază: pune valoare pe transparență în comunicarea cu clienții săi, nu promovează creditarea de consum, încearcă să minimizeze impactul asupra mediului înconjurător și oferă servicii bazate atât pe înțelegerea situației fiecărui client, cât și pe analiză financiară. În activitatea sa, cu clienții business, ProCredit Bank, se concentrează pe colaborarea cu întreprinderile mijlocii și mari, deoarece este convinsă că aceste întreprinderi creează locuri de muncă și au o contribuție vitală in dezvoltarea economică a țărilor în care activează.
BC “Moldova Agroindbank” SA (MAIB) este cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova şi liderul sectorului bancar. Înfiinţată în 1991, MAIB este o bancă de importanţă sistemică, susţinând activ procesele de dezvoltare economică şi antreprenorială din ţară.
Portofoliul MAIB include peste 900 000 de clienţi – persoane fizice şi juridice, clienţi corporativi şi IMM-uri, deopotrivă. Pentru a asigura o deservire de calitate, banca pune accent atât pe prezenţa fizică, fiind extinsă în întreaga republică prin reţeaua vastă de sucursale şi agenţii, cât şi pe digitalizare – oferind o gamă largă de oportunităţi pentru accesarea serviciilor bancare la distanţă, comod, rapid şi sigur din orice colţ al lumii.
Fiind o bancă universală, misiunea MAIB este de a furniza cele mai accesibile şi de calitate servicii şi produse financiare, de a oferi valoare adăugată beneficiarilor/ părţilor interesate şi de a contribui la dezvoltarea comunităţii. Promovând înalte standarde de guvernanţă corporativă, principiile directoare ale băncii sunt transparenţa, integritatea, responsabilitatea, orientarea către client şi excelenţă în tot ce facem.
Victoriabank este în topul celor mai mari bănci din Republica Moldova, cu peste 620.000 de clienți, 100 de sedii pe întreg teritoriul țării şi 1 300 de angajați. Este prima instituție bancară comercială înființată în Moldova, în anul 1989.
În prezent, aceasta oferă o gamă largă de produse și servicii, dedicate atât persoanelor fizice cât și IMM-urilor, clienților Medii și Mari Corporativi, prin diverse canale de distribuție: unități bancare, ATM-uri și POS-terminale, dar și online banking (VB24). Crearea unui banking cu valoare adăugată, împrumuturile oferite comunității, implicarea echipei în diverse activități de voluntariat și de caritate fac parte din politica de responsabilitate corporativă a Victoriabank. Banca a investit și continuă să investească în tehnologii, ce creează o experiență „user-friendly” și oferă clienților săi cele mai moderne oportunități bancare.
La începutul anului 2018, Victoriabank a devenit parte a celui mai mare grup financiar din România – Banca Transilvania. Aderarea Victoriabank la Grupul Financiar – Banca Transilvania a marcat începutul unui nou capitol în dezvoltarea mediului bancar și de afaceri al Republicii Moldova. Noul model de business, împrumutat de la acționarul majoritar, înseamnă acces la surse financiare pentru întreprinderile mici, mijlocii și mari, astfel încât Victoriabank să devină cât mai curând posibil “Banca Oamenilor Întreprinzători” din Moldova”, precum BT este în România. Ca parteneri strategici, Banca Transilvania alături de BERD, doresc să continue creșterea Victoriabank şi să contribuie la consolidarea mediului bancar din Republica Moldova.
EXIMBANK reprezintă o bancă comercială universală, oferind servicii de calitate atât pentru segmentul corporativ, care activează în toate ramurile economiei naţionale pe întreg teritoriul ţării, cât şi pentru segmentul retail.
În prezent, pe lângă pachetul tradiţional de servicii bancare (operaţiuni de casă şi de decontare, credite, deschiderea şi deservirea conturilor de depozit, operaţiuni cu hârtii de valoare), EXIMBANK oferă servicii şi produse bancare de tehnologii înalte, precum operaţiuni cu carduri bancare (“MasterCard Inc.” şi “Visa Inc.”) şi produse bazate pe tehnologii IP (Internet-banking “EXIMBANK-ONLINE”, Mobile Banking).
În data de 13 martie 2018 EXIMBANK a devenit oficial parte a Grupului Intesa Sanpaolo, după finalizarea achiziționării de către acesta a 100% din capitalul social al EXIMBANK. Grupul Intesa Sanpaolo este unul dintre grupurile bancare de top din Europa, cu o capitalizare de piață de 44,2 miliarde de euro (la 30.12.2021), ce se angajează să susțină economia în țările în care își desfășoară activitatea.
Intesa Sanpaolo are o prezență internațională strategică, cu aproximativ 1.000 de sucursale și 7,1 milioane de clienți, cuprinzând subsidiarele care operează în sectorul bancar comercial în 12 țări din Europa Centrală de Est și zonele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord și o rețea internațională de specialiști în sprijinul clienților corporativi din 25 de țări, în special în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și în acele zone în care companiile italiene sunt cele mai active, cum ar fi Statele Unite, Brazilia, Rusia, India și China.
Website: www.eximbank.md | Facebook: @EximbankBankofIntesaSanpaolo
Website: www.group.intesasanpaolo.com | Facebook: @intesasanpaolo
Dezvoltat și susținut de către:
Implementat de:
Verificat de către:
© Copyright 2021. All Rights Reserved.